Je bent zover: je gaat je eerste blog schrijven. Maar, waar ga je het het over hebben? En waar moet je rekening mee houden bij het schrijven van een blog? Gebruik de 7 handige tips om meer waardevolle blogs te schrijven.

In een blog geef je de lezer informatie waarmee ze echt geholpen zijn. Jij hebt de kennis in huis om ze te helpen bij hun problemen of om te inspireren. En laat daar nu net iemand naar op zoek zijn. Want jij weet wat er bij jouw lezer leeft en ze hebben jouw kennis gevonden.

Hoe schrijf je een waardevol blog?

Om een onderscheidend blog te maken moet je rekening houden met twee zaken:

  1. Schrijf het blog vanuit het perspectief van de lezer. Daarmee ben je al onderscheidend, helaas. Veel blogs zijn namelijk inhoudelijk nog steeds verkooppraat en benoemen alleen voordelen. Een onderscheidend blog is informatief, eerlijk en liefst persoonlijk. Het helpt je lezer om zijn vraag te beantwoorden. Jij geeft daarmee jouw kennis weg, zodat je laat zien dat je verstand van zaken hebt. En nee, daarvoor hoef je onderaan het blog echt geen oproep te plaatsen dat wanneer de lezer meer wil weten, hij contact met je op kan nemen. Hij had je namelijk al gevonden…
  2. Zorg dat je je lezer raakt. Het is mooi dat iemand jouw blog heeft geopend, maar hoe laat je een indruk achter die blijft hangen? Hoe raak je de lezer? Zorg er bijvoorbeeld voor dat je vorm en je woordkeuze onderscheidend is. Kies voor een andere vorm dan de traditionele alinea’s met een plaatje erboven. Denk eens aan een video, een persoonlijke quote of een tekstblok met achtergrondinformatie. Of een infographic… zorg dan dat je afbeeldingen overeenkomen met je tekst.

Hoe schrijf ik een blog infographic